Home  |  Contact 
 
 
 
Cautare rapida
Cauta dupa ID
ID imobil sau tel. proprietar:
Curs valutar

Cursul valutar BNR
pentru data de

Euro
Dolar
Aur
Utile...
 
Cum aleg un imobil?

Casa pe care urmeaza s-o achizitionati va fi locul unde veti locui o perioada de cativa ani sau poate chiar tot restul vietii. Ea trebuie sa ne indeplineasca dorintele sau macar o parte din ele, pentru ca atunci cand mergem acasa sa ne putem simti bine. Multi dintre noi realizeaza ce-si doresc de la o casa numai dupa ce s-au mutat in ea. Pentru a nu face o astfel de greseala va vom prezenta o serie de considerente de care va trebui sa tineti cont pentru satisfacerea dorintelor pe care le aveti:
Numarul camere.
Numarul de camere se alege in functie de numarul persoanelor care vor locui in apartament. Intotdeauna este bine sa gandim in perspectiva.
Exemplu: Daca sunteti tineri casatoriti si va doriti copii nu este recomandat sa va cumparati o garsoniera pentru ca peste un an sa faceti un copil si sa constatati ca nu va mai ajunge spatiul, fiind nevoiti sa o vindeti si sa incepeti din nou cautarile pentru un apartament.
Zona
Cand ne gandim la zona trebuie sa ne gandim la ce va convine cel mai mult dumneavoastra, nu la ce se cauta cel mai mult pe piata.
Exemplu: Sa presupunem ca ati cumparat un apartament central, deoarece este cea mai cautata zona si l-ati gasit la un pret avantajos. Desi vi s-a parut o afacere excelenta in acel moment, dumeavoastra sunteti o persoana care uraste aglomeratia si de fapt, doreati un apartament intr-o zona cu multe spatii verzi, linistita.
Scoli, magazine, parcuri, transport local
Intodeauna trebuie sa va interesati de vecinatatile locuintei. Daca aveti copii si acestia merg la scoala, care este distanta pana la cea mai apropiata scoala? Daca doriti sa iesiti la cumparaturi, aveti magazine in imediata apropire, sau trebuie sa mergeti in alt cartier? Nu dispuneti de masina si circulati cu mijloace de transport in comun?. La ce distanta de casa pe care o veti achizitiona se afla cea mai apropiata statie? Etc.
Materialul de constructie al imobilului
Unele materiale de constructie prezinta caracteristici termice si fonice mai bune decat altele.
Suprafata
O suprafata mare reprezinta un grad de confort mai ridicat, dar si cheltuieli mai mari pentru intretinerea acesteia.
Etajul

Cele mai cautate etaje sunt cele intermediare. De regula, apartamentele situate la ultimul nivel au un pret usor mai scazut fata de apartamentele de acelasi fel, situate la un etaj intermediar. Principalele motive pentru aceste diferente sunt:

  • Necesitatea realizarii hidroizolatiei si termoizolatiei;
  • Presiunea mai scazuta a agentului termic sau a apei.

Ca avantaje putem enumera:

  • Apartamentul este mult mai luminat decat unul situat la un etaj inferior;
  • Priveliste mult mai frumoasa;
  • Poluare fonica mai redusa.

O exceptie intalnim la apartamentele situate la parterul blocurilor, unde pretul acestora depaseste pretul unui apartament intermediar, dar numai in cazul in care acestea prezinta conditiile necesare pretarii lor ca spatiu comercial (stradal, zona intens circulata, vizibil, etc.). In caz contrar si pretul acestora poate prezenta o usoara scadere fata de un apartament situat la etaj intermediar.

Amenajari
Pe langa cresterea confortului, gasirea unui apartament amenajat (daca este in concordanta cu gusturile dumneavoastra) va poate scuti de mult timp si batai de cap ce le-ar presupune renovarea acestuia.

Nu veti gasi intotdeauna un apartament care sa se incadreze in limita banilor de care dispuneti si in acelasi timp sa corespunda tuturor dorintelor ce le aveti. Secretul consta in faptul ca dumneavoastra sa constientizati care sunt criteriile mai importante si sa faceti o ierarhie a lor. In acest fel veti putea realiza ca apartamentul pe care urmeaza sa-l cumparati, daca nu corespunde anumitor cerinte nu va va putea oferi confortul necesar. Analizand imobilele pe care le-ati vazut veti putea face o clasificare a acestora si ve-ti lua o decizie clara si obiectiva.

Copyright ©2011 - dvfi.ro - Toate drepturile rezervate - Made by AgendaSoft