Home  |  Contact 
 
 
 
Cautare rapida
Cauta dupa ID
ID imobil sau tel. proprietar:
Curs valutar

Cursul valutar BNR
pentru data de

Euro
Dolar
Aur
Utile...
 
Antecontractul de vanzare-cumparare

Pot exista situatii in care actul de vanzare-cumparare se poate realiza numai dupa o anumita perioada de timp. Cauzele pot fi diverse, atat din privinta vanzatorului, cat si a cumparatorului. Principala problema care poate aparea pana la momentul realizarii actului este razgandirea uneia dintre partile implicate asupra vanzarii. In cazul unei astfel de situatii, vanzatorul ar avea de pierdut potentialii clienti carora le va spune in aceasta perioada de timp ca apartamentul este vandut, iar in cazul cumparatorului - acesta ar putea pierde apartamentele care s-ar vinde pe perioada de timp mentionata.

Indifirerent de situatie, toate acestea duc la inceperea unei noi cautari, respectiv o pierdere de timp si bani.

O astfel de situatie poate fi evitata prin semnarea unui antecontract de vanzare-cumparare. Un astfel de antecontract presupune asumarea unor obigatii din partea ambelor parti. Aceste obigatii se refera la semnarea actului de vanzare-cumparare intre partile implicate si conditiile acestuia: data semnarii, notarul ales, pretul imobilului, termenul de eliberare, imbunatatirile cu care se preda imobilul, etc.

Tot la semnarea antecontractului se poate plati si un avans din pretul imobilului, care va fi trecut in acesta. Mai pot exista si clauze care sa penalizeze material partile implicate in cazul in care acestea nu respecta conditile antecontractului.

Pentru a evita aparitia unor complicatii recomandam ca semnarea antecontractului sa se faca cu ajutorul uni notar sau avocat. Inaintea semnarii acestuia trebuie verificata situatia juridica a actelor.

Copyright ©2011 - dvfi.ro - Toate drepturile rezervate - Made by AgendaSoft