Home  |  Contact 
 
 
 
Cautare rapida
Cauta dupa ID
ID imobil sau tel. proprietar:
Curs valutar

Cursul valutar BNR
pentru data de

Euro
Dolar
Aur
Utile...
 
Sfaturi pentru cumparatori

Ne putem regasi usor in postura cumparatorului din mai multe motive: proaspat casatoriti, aparitia unui copil, schimbarea locului de munca, etc. Indiferent de motiv, decizia care urmeaza sa o luam ne va influenta decisiv stilul de viata in ani care vor urma. Asadar, va trebui sa acordam o atentie sporita hotararii pe care o vom lua.

Va vom prezenta in cele ce urmeaza o serie de factori de care va trebui sa tineti cont in procesul cumpararii:

1. Situatia financiara

Principalul factor determinant pentru cumparator a fost si va ramane suma de care dispune pentru achizitionarea unei locuinte. In functie de aceasta suma va veti incadra intr-un segment de piata. Nu intotdeauna veti fi total multumiti de ceea ce va veti permite. In acel moment poate aparea tentatia de a va impumuta cu o suma mai mare. Puteti rambursa acea suma? In cat timp si cu ce sacrificii? Sfatul nostru este sa calculati atent suma pe care v-o permiteti pentru achizitionarea unei noi locuinte si dupa aflarea aceasteia, sa cautati imobilele care se incadreaza pana la aceasta valoare.

Cumpararea unei locuinte nu se rezuma numai la pretul pe care trebuie sa-l platiti pentru aceasta, mai sunt si o serie de plati aditionale.

2. Satisfacerea dorintelor

Casa care urmeaza s-o achizitionati va fi locul unde veti locui o perioada de cativa ani sau poate chiar tot restul vietii. Ea trebuie sa indeplineasca dorintele, sau macar o parte din ele pentru ca atunci cand mergem acasa sa ne putem simti bine. Multi dintre noi realizeaza ce-si doresc de la o casa numai dupa ce s-au mutat in ea. Pentru a nu face o astfel de greseala in alegerea unui imobil, va trebui sa tineti cont de satisfacerea dorintele pe care le aveti: de la numarul de camere pana la priveliste.

Nu veti gasi intotdeauna un apartament care sa se incadreze in limita banilor de care dispuneti si in acelasi timp sa corespunda tuturor dorintelor pe care le aveti. Secretul consta in faptul ca dumneavoastra sa constientizati care dorinte sunt mai importante si sa faceti o ierarhie a lor. In acest fel veti putea realiza ca apartamentul pe care urmeaza sa-l cumparati daca nu corespunde anumitor cerinte, nu va va putea oferi confortul necesar. Analizand imobilele care le-ati vazut veti putea face o clasificare a acestora, ulterior luand o decizie clara si obiectiva.

3. Prospectarea pietei

"Time is Money" (Timpul inseamna bani)

Piata imobiliara din Romania este foarte dinamica si in continua crestere. Gasirea imobilului dorit intr-un timp scurt poate reprezenta o diferenta considerabila la pretul acestuia. Cand incepeti cautarea, aveti mai multe variante, dupa cum urmeaza:

a. Cercetarea ziarelor locale.

Problemele pe care le puteti intampina in momentul analizarii anunturilor sunt:

 • identificarea greoaie a anunturilor dorite datorita numarului mare al acestora
 • neactualizarea lor (multe dintre ele s-au vandut, s-a modificat pretul, sau nu se mai vand)
 • anunturi false (o parte din intermediari folosesc tactici neloiale de a atrage clienti, postand anunturi false la rubricile de particulari)
 • costuri ridicate de timp si bani(odata identificate anunturile care va intereseaza va trebui sa sunati la fiecare si sa le vizionati).

b. Studierea ofertei agentiilor imobiliare

Puteti apela la servicile unei agentii imobiliare pentru ca aceasta sa caute in locul dumneavoastra, insa pentru servicile prestate vi se va percepe un comision in functie de valoarea imobilului.

c. Apelarea la rude si prieteni

Obtinerea informatiilor prin intermediul rudelor sau prietenilor nu va costa nimic, dar este limitata de numarul si informatiile de care acestia dispun.

d. Utilizarea serviciului DeVanzareFaraIntermediari.ro

Utilizand serviciul DeVanzareFaraInermediari.ro beneficiati de urmatoarele avantaje:

 • Acces gratuit pentru vizionarea acestora 24/24(h), 7/7(zile)
 • Economie de timp pentru cautarea imobilului dorit.
  Pentru a incepe cautarea nu aveti nevoie decat de un calculator conectat la internet. Odata intrati pe www.DeVanzareFaraIntermediari.ro nu va trebui decat sa setati criteriile de cautare dorite si va vor aparea toate imobilele care corespund cautarii dumneavoastra.
 • Detalii complete
  Anunturile vizualizate contin detalii complete, fotografii de inalta rezolutie si datele de contact ale imobilului precum si ale proprietarului.
 • Actualizarea zilnica a acestora
 • Eliminarea anunturilor false
  Toate proprietatile prezentate pe site sunt vizualizate in prealabil de un reprezentant al nostru care preleveaza informatiile necesare postarii pe site
 • Economie de bani
  Avand acces gratuit la informatie eliminati toate costurile care le-ati avea de suportat daca apelati la un intermediar. De regula, se percepe in urma vanzarii un comision cuprins intre 2-5%. La o valoare de 100.000 euro ar insemna un comision de 2.000 respectiv 5.000 euro.
  Utilizand serviciul DeVanzareFaraIntermediari.ro aveti posibilitatea de a gasi imobilul dorit intr-un timp foarte scurt, cu costuri zero.

4. Atentie la detalii

O inspectie amanuntita a calitatii executiei lucrarilor in imobilul care urmeaza sa-l cumparati va poate scuti de costuri suplimentare pe care ati fi nevoit sa le suportati odata cu depistarea unor defectiuni sau lucrari executate slab calitativ.

5. Pretul

Dupa ce ati identificat acele imobile care corespund cerintelor dumneavoastra, va trebui sa alegeti unul. Pretul acestor imobile va oscila intre niste limite de piata in functie de caracteristicile fiecaruia. Daca considerati ca unele dintre imobilele pe care le-ati vizionat corespund dorintelor dumneavoastra, dar au pretul supraevaluat, puteti negocia cu vanzatorul pretul dorit. In functie de flexibilitatea fiecarui vanzator veti putea alege un imobil care va corespunde criteriilor dorite.

6. Stabilirea conditiilor contractuale

Cand ne gandim la "conditii contractuale" ne referim la intelegerea de comun acord a partilor implicate (cumparator si vanzator) la conditii cum ar fi:

 • Termenul de eliberare al imobilului.
  Media termenului de eliberare a unui imobil dupa semnarea "contractului de vanzare-cumparare" este de 30 zile. Pot exista cazuri in care se elibereaza mai repede sau sa se ceara prelungirea termenului.
 • Modalitatea in care se va face plata si specificarea monedei valutare.
 • Este bine sa stabiliti in prealabil moneda in care se doreste sa se faca plata si modalitatea acesteia.
  Exemplu: Daca plata se face prin sistemul bancar pot exista comisioane de retragere a sumei, pe care vanzatorul va dori ca dumneavoastra sa le suportati.
 • Notarul la care urmeaza sa se faca actele si in ce data.

7. Verificarea actelor

Pentru a va asigura ca proprietarul imobilului care urmeaza sa-l cumparati are actele pregatite pentru vanzare, va trebui sa mergeti impreuna cu acesta la un notariat sau la un avocat pentru verificare. Numai in acest fel va puteti asigura ca bunul poate fi vandut si care este perioada necesara realizarii actelor.

8. Semnarea actului notarial

Copyright ©2011 - dvfi.ro - Toate drepturile rezervate - Made by ADISoft

ProDirector.net Apartamente